Thursday, February 19, 2009

Nak gi ke taknak ek?

Minggu lepas aku terima satu emel.....

I can now confirm that Queen’s University will be delighted to accept you to Stage 2 of the BEng Honours Chemical Engineering commencing in September 2009. I trust you will find this information helpful, however, if I can be of any further assistance please do not hesitate to contact me.

Yours Sincerely
,

Sandra Bloomer

SeniorAdministrative Officer


============================================
Admissions and Access Service
Student Guidance Centre
Queen's University Belfast
Belfast
Northern Ireland

Alhamdulillah...ini kali kedua university ni offer aku. Dua tahun lepas dapat jugak offer yang sama tapi masa tu ada masalah teknikal, so tak dapat nak further. Agak terkilan jugak masa tu. Parents yang berharap sangat tapi apakan daya, sudah ditentukan Ilahi. Wahhh..sedih la pulak...isk3...

Tapi aku tau dan yakin skali, tentu banyak hikmah disebalik apa yang berlaku. Bila mana aku terpaksa berhenti daripada stage 1 BEng Honours Chemical Engineering dengan pointer yg agak selesa (3.7), then terpaksa tukar course diploma, aku sendiri pun tak mampu menafsirkan perasaan di saat itu. Bingung...


Tapi aku memang dah biasa berdepan dengan kegagalan (walaupun org nmpk aku macam takde masalah. Alah...orang lain ape tau? Hanya Tuhan yang tau..huhu...). So,aku terima ujian ini seadanya. Alhamdulillah, memang benar, banyak hikmah yang menjengah. Sememangnya bukan sesuatu yang aneh apabila seorang pendokong agama Allah itu diuji, bahkan ia sesuatu yang PASTI =)

TUANKU Mizan Zainal Abidin bersalaman dengan Prof. Peter Gregson selepas dianugerahkan Ijazah Doktor Kehormat universiti itu di Istana Melawati, Putrajaya.

Semalam, university tersebut telah menganugerahkan Ijazah Doktor Kehormat kepada Seri Paduka Yang DiPertuan Agong Tuanku Mizan Zainal Abidin. (Lihat berita) Hmm... Maknanya ok jugaklah university tu kan. Tapi hatiku masih berat untuk untuk menyambung pengajian di sana. Takpe, masih ada masa untuk berfikir dan memohon petunjuk sebelum membuat keputusan........

8 comments:

al bahanji said...

salam. alhamdulillah. mungkin tawaran blaja kat sana baik dan mungkin juge xbaik. minta dgn ALLAH agar Dia bagi ptunjuk yg terbaik utk akh.. amin. moga dipermudahkan..

aKHie FirDaus said...

Salam. Syukran sahabat =) insyaAllah..

Anonymous said...

salam,just go to ireland for further study,don't hesitate anymore,be faith...

aKHie FirDaus said...

Trima kasih ano...=) insyaAllah..
“Boleh jadi kamu membenci sesuatu, padahal ia amat baik bagimu, dan boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu; Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui.”
-Al-Baqarah : 216-

Annur_syahmah said...

salam,tahniah sahabtku,bukan senang nak dapat2..mybe ni juga hadiah dariNYA atas kesedihan yang nta lalui,mybe ni juga gantian atas peluang first dulu,ape2pun keputusan nta,ana doakan mga ianya terbaik untuk sahabat anani...insyaAllah

Faiz said...

Salam sahabt yg dikasihi selalu..Allah swt, teharu dan tumpang gembire..berkat kesabaran akhie atas ape yg menimpa 2 thun lepas..tahniah ya akhie..itu cita2 akhie, ana sokong pergi..=)

aKHie FirDaus said...

Salam faiz,annur syahmah =) Kalian sahabat yg setia... Alhamdulillah... Syukran atas sokongan. Ikut kata hati mmg nk pergi tp masih ada beberapa perkara yg menjadi halangan... Ini semua ujian, hanya Dia tempat kita bergantung harap... Pergi atau tak bukan yg utama (",)

Nazrie said...

salam..albaqarah 216 adalah ayat motivasi..amalkan selawat tafrijiah.amik kt blog ek. :)

jgn risau bro..kalu pikir sgt..Hanya Memenatkan.. :)

bt n nilai yg terbaik..kami ttp dibelakang :)

Yang Benar Tetap Benar © 2008 Template by:
SkinCorner